JELLE

In 1989 kreeg hij een zusje, Sanne, en eind 1990 verhuisde het gezin naar Torhout. Jelle & Sanne bleven nog een paar jaar onder de zorgen van ‘tante Lieve’ en bleven ook school lopen in Gits, maar vanaf het derde kleuter ging Jelle dan naar school in Ten Parke in Torhout. Hij werkte er de lagere school af en was ondertussen ook een fervent scoutslid.
Kort na zijn afstuderen, kreeg hij de kans om te starten bij Eethuis Pieter als keukenhulp. Eerst was dit bedoeld als weekendhulp, maar al vlug werd dit zijn echte weekplaats. Hij bleef er aan het werk tot de laatste dag… Eethuis Pieter was voor hem dan ook als een tweede thuis…

Overal is Jelle gekend als de vriendelijke, goedlachse jongen die  er van houdt om een praatje te slaan met de mensen die hij kent en die voor iedereen ten dienste staat. Wat mensen ook van hulp nodig hebben, hij zal altijd proberen om te helpen. Ook voor het goede doel zet hij zich in: elk jaar verkoopt hij o.a. chocolade voor de MS-liga. Er kan ook geen feest voorbijgaan in familie- of vriendenkring of Jelle is aan het helpen. Zelfs op feestjes die voor hem worden georganiseerd, kan hij het niet laten. Ook op zijn oude stageplaats Ten Elsberge, springt hij nog regelmatig binnen en steekt er een handje toe.
Heel veel hobby’s heeft hij niet. Zijn grootste hobby is, zoals vermeld, bij mensen zijn en hen helpen. Daarnaast lost hij graag woordzoekers op en speelt hij spelletjes op de Ipad. Hij kijkt graag naar Blokken, Vlaamse series en Vlaamse reality shows. Daarnaast is muziek ook heel belangrijk voor hem, vaak hoor je hem dan ook uit volle borst meezingen. Zelf geniet hij er ook van om een quiz in elkaar te knutselen en dan natuurlijk ook te presenteren met, heel belangrijk voor hem, een prijs voor iedereen. Elke inspanning wordt beloond. Ook het mogen helpen om feestjes voor te bereiden of zelf feestjes geven, zijn hoogdagen voor hem. Van lekker (gaan) eten en papa’s BBQ’s geniet hij met volle teugen!
Voor zijn middelbare studies trok hij naar het Viso in Roeselare. Hij volgde er de opleiding organisatiehulp en het 7de jaar organisatie-assistentie. Voor Jelle was dit een heel mooie prestatie, want hij had het wel moeilijk op school. Maar, met de dagelijkse bijstand van zijn ouders, lukte het hem toch om deze opleiding af te werken.  Zijn wil om iets te bereiken, zijn positief karakter en zijn nooit ophoudende behulpzaamheid hebben hier zeker toe bijgedragen.
Jelle werd op 22 april 1987 in Roeselare geboren als eerste kindje van Dirk Vandemaele & Hilde Bardyn. Hij was vanaf het begin al een vriendelijk kind.

Zijn ouders woonden toen in Gits en Jelle werd daar opgevangen door dagmoeder ‘tante Lieve’. Hij startte er ook de kleuterschool.
Tijdens de vakanties ging hij als klein kind graag met zijn ouders op reis. Maar eens hij het zelfstandig kon, en nog steeds, is Spanje, Calpé,  zijn jaarlijkse bestemming. Hij geniet er dan volop van een paar weken bij zijn ‘nonkeltje’.  Ook de weekendjes aan zee en het verblijf in Sabadel staan steevast op zijn lijstje.

Met wie je ook over Jelle praat, overal hoor je hetzelfde: hij is een brave, goedlachse jongen die zich altijd ten dienste stelt van iedereen en onvoorwaardelijk gelooft in het goede van de mens. Ook al hebben mensen niet altijd het beste met hem voor of profiteren ze wel eens van zijn goedheid… Misschien is hij wel té goed voor deze wereld…

Copyright 2015 vzw Doorzetten voor Jelle - doorzettenvoorjelle@hotmail.com